13 mai 2017

Importanta intervențiilor pentru îmbunătățirea comunicării sociale în Tulburarea de Spectru Autist

Connie Kasari, PhD UCLA, vorbește în cadrul conferinței IMFAR 2017 despre faptul cä intervențiile precoce la copii cu TSA au condus la integrarea unui număr mai mare de copii în cadrul învățământului de masa şi mai puțini copii minim verbali care sunt integrați în școală. Deși există câteva intervenții comportamentale eficiente, heterogenitatea în răspunsul la tratament rămâne o provocare semnificativă. Connie Kasari și echipa pe care o conduce  au următoarea abordare legată de această problemă:                       
1. Dezvoltarea de intervenții țintite și modulare care adresează arii deficitare cheie la copii cu autism.                                          
  2. Dezvoltarea de metode care adresează răspunsul la un tip de intervenție cu scopul de a dezvolta un tratament personalizat .                                                
Echipa Kasari Lab. Dezvolta intervenții țintite pentru a îmbunătăți rezultatele comunicării sociale pe un interval de vârste de dezvoltare. Aceste intervenții sunt furnizate în mediu natural, în comunitate alături de copii tipici. Aceste intervenții sunt acordate de multiple persoane (educatori, părinți, însoțitor)  care sunt ghidați și antrenați de către specialiști în sănătate mintală.

Psih.drd. Crina Nedelcu& Dr. Ioana Moraru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu